Stuurgroep

De Stuurgroep, waarin alle deelnemende centra zijn vertegenwoordigd, heeft als taken:
  • supervisie Hebon studie (studie opzet, studiematerialen, gegevensverzameling etc.);
  • vaststellen welke studies worden uitgevoerd en door wie.

De huidige voorzitter is Dr. Peter Devilee, Geneticus bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).  Van links naar rechts:
Voorste rij: Dr. M. Rookus, Dr. E.B. Gomez Garcia, Dr. M. Kets, Dr. C. Seynaeve, T.C.T.E.F. van Cronenburg, Prof. Dr. E.J. Meijers-Heijboer
Middelste rij: Dr. C.J. Van Asperen, Prof. Dr. F.E. Van Leeuwen
Achterste rij: Dr. F. Hogervorst, Dr. J.C. Oosterwijk, Prof. Dr. M.J.E. Mourits, Prof. Dr. G.H. de Bock


Omdat de onderzoeksgroep deels verenigd is in de werkgroep Erfelijke Borst- en Eierstokkanker (BRCA) welke een onderdeel is van de Borstkanker Vereniging Nederland, hebben we als onderzoekers nauw contact met deze werkgroep. Het is een werkgroep van actieve vrijwilligers die persoonlijk betrokken zijn bij de problematiek van erfelijke borst- en eierstokkanker. De werkgroep wordt geadviseerd door verschillende professionals die vanuit hun beroep met de problematiek van mensen met (mogelijke) erfelijkheid bij borst- en eierstokkanker te maken hebben

De doelstellingen van BRCA:
BRCA wil steun en informatie bieden aan alle leden van (mogelijk) erfelijk belaste families met borst- en/of eierstokkanker en hun naasten. Ze streven naar het vergroten van de bekendheid van de problematiek aangaande erfelijke borst- en eierstokkanker. Daarnaast behartigen ze belangen van hun doelgroep. De websites van Hebon en BRCA vertonen enige overlap. Beide websites hebben als doel allerlei aspecten te belichten waarmee families met een hoog risico op borst- en eierstokkanker te maken krijgen. Daarbij ligt bij BRCA iets meer nadruk op de eigen ervaring met de problematiek, terwijl bij Hebon de grens tussen wat wel en niet bekend is, wat meer wordt belicht.


Mocht u opmerkingen of ideeën hebben die u aan ons als Hebon onderzoekers wilt doorgeven, neem dan gerust contact met ons op. Als u opmerkingen of ideeën heeft voor de werkgroep Borst- en Eierstokkanker (BRCA) kunt u met hen contact opnemen.

Lees verder onder Afdelingen Klinische Genetica