Archief

Nieuw verschenen boek: ‘Onder controle’ – Lotte Valentijn

12 januari 2018


Graag brengen wij een recent verschenen boek onder de aandacht: ‘Onder controle’ van Lotte Valentijn. Haar verhaal over het leven met BRCA-gen: over alle overwegingen en vragen die op je af komen. Het boek is nu online en in de winkel te koop!  

“Tweeënhalf jaar geleden was het, dat ik bij mijn moeder aan de keukentafel zat, luisterend naar een vaag verhaal over een nichtje met één of ander gen. Het BRCA-gen, om precies te zijn. Ik wist niet wat ik hoorde, bestaat er een gen dat ervoor zorgt dat je een gigantische kans hebt op kanker?

Wat doe je als het gen in je familie zit? Wil je weten of je drager bent? En als je weet dat je drager bent, kun je er dan mee leven? Of kies je voor een preventieve operatie? En hoe zit het met je kinderwens?

Belangrijke vragen, waar ik als 27-jarige vrouw ineens over moest gaan nadenken. Ga ik onder controle in het ziekenhuis, of probeer ik zelf mijn leven onder controle te houden?

In het boek ‘Onder controle’  lees je mijn verhaal. Over beslissingen, controles, risico’s, borsten, pijn, tennisballen, tegenslag, opluchting, ellenlang wachten op uitslagen en een bijzonder verjaardagscadeau. O ja, en een muis.”